Amaçlarımız

Derneğimiz, “yörenin sahip olduğu, doğal, tarihi, kültürel değerleri korumak, koruyarak kullanmak, değerlendirmek ve tanıtma olanaklarını geliştirmek; yörenin imarı ve düzenli gelişmesinin sağlanması çerçevesinde, her türlü teknik ve sosyal ihtiyaçların sağlanmasına katkıda bulunmak; yörede kurulmuş olan ticari hizmet ve turizm amaçlı tesislerin envanter çalışmalarını, sayı, vasıf ve kapasite (nitelik ve nicelik) durumlarını belirleyerek düzenlemek ve güncel tutmak, hizmet verenler arasında karşılıklı iyi niyet ve dayanışma ortamının oluşma ve gelişmesine yardımcı olmak; doğa, doğal kaynakların ve hayvanların korunmasına doğrudan veya dolaylı olarak eğitim, araştırma, proje ve uygulama çalışmaları yoluyla katkıda bulunmak; doğa – insan ilişkilerinin ve doğal değerlerin tanıtılması, sevdirilmesi, doğayı ve onun bir parçası olan hayvanların koruma bilincinin yaygınlaşması, doğayla ilgili sorunlara kamuoyunun dikkatinin çekilmesi, hayvanların korunmaları, yardıma muhtaç olanlarının bakım ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için belediyeler tarafından kurulmuş olan barınakları ziyaret etmek, denetlemek, katkıda bulunmak, doğal yaşam ortamlarının arttırılması için çalışmak; hayvanların korunmalarını, bakım ve sağlıklı yaşamlarını sağlamak için gereken tedbirleri almak, mevcut tedbirleri artırmak, muhtaç olan hayvanlara sığınacak yer temin etmek, hastalıklarını tedavi etmek, gerektiğinde iaşelerini temin etmek, acil vakalarda müdahale ederek yaşam koşullarını oluşturmak, insanlarla olan münasebetlerinde; hayvan sevgisini yaygınlaştırmak, olumlu bilimin ışığı altında hayvanla olan ilişkilerini geliştirmek, hayvanların korunmalarını, muhafazalarını, yaşam koşullarının en üst seviyede tutulmasının temini, bu konularda mevcut yasal hükümlerin tatbikine hizmet verilmesi; doğa sporları, özellikle doğada yürüyüşler, bisiklet ve kano sporlarına yönelik aktiviteler, temalı aktiviteler düzenlemek; çevreyi koruma bilinci oluşturmak; çevreye duyarlı turizm faaliyetlerini desteklemek; eğitime destek olmak, muhtaçlara yardım etmek; doğayı koruma faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve yukarıda yazılı tüm konularda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.”

(Dernek tüzüğümüzün ilgili maddesinden alınmıştır)

Amaçlarımız « DALYAN DERNEK